collageen voor sporters

Collageen voor sporters

Sporters gebruiken vaak eiwitten omdat ze bijdragen tot de instandhouding van spiermassa. Maar wist je dat er meer supplementen behulpzaam kunnen zijn wanneer je veel sport? Muu’Muu collageen anti-age en actief is een collageen-supplement voor sporters. Er zit vitamine C in, dat de collageenvorming ondersteunt. En vitamine B6, dat een levert een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren. Maar dit collageen-supplement bevat meer. Waarom is Muu’Muu collageen anti-age en actief geschikt voor jou? Dat lees je in dit artikel.

Wat is collageen en wat doet het?

Muu’Muu collageen anti-age en actief bevat collageen. Het lijmvormende eiwit collageen is het eiwit dat het meeste voorkomt in het menselijk lichaam. Het is een belangrijk onderdeel van het bindweefsel in je lichaam en komt op allerlei plekken voor. Bijvoorbeeld in:

 • Je huid;
 • De botten;
 • In kraakbeen;
 • En in je pezen.

Collageen speelt bijvoorbeeld een rol bij de elasticiteit en stevigheid van de huid en draagt daarmee bij aan een jong uitziende huid.

Hoe wordt collageen aangemaakt?

Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar in de loop der jaren wordt die productie steeds minder. Dit zorgt ervoor dat we meer rimpels krijgen omdat onze weefsels minder soepel worden. Je helpt je lichaam door ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk collageen aan kan blijven maken. Je lichaamseigen collageenproductie zo veel mogelijk op peil houden doe je door:

 • Gezond te eten;
 • Niet te roken;
 • Niet te veel in de zon te komen.

Stoffen die nodig zijn voor de aanmaak van collageen zijn vitamine C en de aminozuren lysine en proline. Deze aminozuren zijn met name aanwezig in dierlijke voedingsproducten, zoals vlees, vis, kaas en eieren.

Wat doet collageen voor sporters?

Omdat collageen ook in je kraakbeen en in je botten zit, is collageen ook zeker een belangrijke bouwstof in het lichaam van een sporter. Voor sporters, en zeker voor sporters met een iets hogere leeftijd, is het belangrijk om de collageenproductie te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld door het nemen van een supplement met vitamine C:

 • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen. Kraakbeen bevindt zich onder andere in je gewrichten.
 • En vitamine C draagt ook bij aan de instandhouding van sterke botten, omdat het bijdraagt aan de normale collageenvorming.

Kortom: Je kunt je lichaam als sporter wat extra ondersteunen door naast je gezonde voedingspatroon ook te zorgen voor voldoende vitamine C-inname.

Muu’Muu collageen anti-age en actief voor sporters

Muu’Muu collageen anti-age en actief is hét Muu’Muu collageen sport supplement. Sport je veel en kun je wat ondersteuning gebruiken? Dan is dit supplement voor jou ontwikkeld. Aan dit collageensupplement van Muu’Muu zijn extra ingrediënten toegevoegd, waaronder:

 • Vitamine C: Deze vitamine is een antioxidant die je gezonde lichaamscellen beschermt tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is vitamine C goed voor een gezonde weerstand en voor de opname van ijzer in je lichaam. Vitamine C draagt ook bij aan de vorming van collageen en ondersteunt op die manier je kraakbeen en botten.
 • Magnesium: Magnesium is een mineraal dat van belang is voor de samenstelling van de botten en voor de normale werking spieren. Voor sporters is voldoende magnesium binnenkrijgen dus zeker belangrijk.
 • B-vitamines: De B-vitamines spelen een belangrijke rol bij het activeren van de natuurlijke energie in je lichaam. Deze energie komt vrij uit voeding. In Muu’Muu collageen anti-age en actief zit vitamine B1, B2 en B6.
 • MSM: dit staat voor methylsulfonylmethaan. Het is een vorm van zwavel die organisch gebonden is: de verbinding waarop zwavel ook in de natuur voorkomt. Zwavel zit vooral in eiwitrijke weefsels zoals spieren.
 • Glucosaminesulfaat: een aminosuiker in zijn natuurlijke vorm.

Muu’Muu collageen anti-age en actief is een supplement. Gebruik supplementen als aanvulling op een gezond voedingspatroon.

Geef je lichaam wat extra’s

Door voor Muu’Muu anti-age en actief te kiezen, geef je je lichaam als sporter net iets extra’s. Je ondersteunt je lichaam bij de productie van collageen dankzij vitamine C. En je helpt je lichaam voor een gezonde werking van je spieren, dankzij magnesium. Bovendien draag je bij aan het behoud van een mooie, gezond uitziende huid, met voldoende collageen.

Terug naar blog