De voordelen van Muu'Muu collageenpoeder

De voordelen van Muu'Muu collageenpoeder

Muu'Muu collageenpoeder zit boordevol anti-aging ingrediënten die de huid stevig, glad en jong houden. Maar wat is collageen nou precies? Wat doet het voor je huid en lichaam? En waarom zou je collageenpoeder toevoegen aan je dagelijkse routine? We vertellen het je graag in deze blog.

Wat is collageen?

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat voor stevigheid van de botten, het weefsel en de huid zorgt. Ook maakt collageen de huid elastisch en houdt het je velletje jong. Je lichaam bestaat voor zo’n 30% uit collageen en is in staat het eiwit zelf aan te maken. Naarmate de jaren vorderen, neemt de aanmaak van collageen echter af. Dit proces begint al rond je 25e. Je kan je lichaam en huid een handje helpen door het tekort aan collageen aan te vullen met collageenpoeder. Dit poeder wordt goed opgenomen door het lichaam en heeft zo enorm veel voordelen voor je huid en lijf. Collageenpeptiden stimuleren de aanmaak van collageen in het lichaam én kunnen beschadigde collageenvezels repareren.

Welk collageen zit er in Muu'Muu supplementen?

Voor ons collageenpoeder gebruiken we hoogwaardig viscollageen (Muu'Muu Collageen Anti-Age) en rundcollageen (Muu'Muu Collageen Actief + Anti-age) . Deze gehydrolyseerde collageensoorten zijn opgesplitst in peptiden, waardoor ze goed worden opgenomen door je lichaam. In Collageen Actief vind je maar liefst drie soorten collageenpeptiden: collageen I, II en III. Collageen I omvat zo’n 90% van het collageen in ons lichaam en is vooral verantwoordelijk voor een gezonde huid, sterke nagels en glanzend haar. Collageen III doet wonderen voor soepele gewrichten.

De voordelen van collageenpoeder

Collageenpoeder van Muu'Muu combineert hoogwaardig collageen met vitamines en mineralen. Deze uitgebalanceerde mix is met zorg samengesteld en zorgt zo voor het meest optimale resultaat. Collageenpoeder…

  • ondersteunt het herstellende vermogen van de huid;
  • vermindert teken van huidveroudering, zoals lijntjes en rimpels;
  • houdt de huid gehydrateerd en soepel;
  • beschermt de huid tegen vrije radicalen;
  • zorgt voor sterke en gezonde huid, haar en nagels;
  • biedt verlichting bij gewrichtspijn en spierspanning;
  • houdt je energielevel op peil.

Onze unieke collageensamenstellingen

Om echt werkzaam te zijn, heeft collageen ondersteunende vitamines en mineralen nodig. In Muu'Muu collageen vind je daarom hoge doseringen van onder meer vitamine C, zink, biotine, vitamine E, B1, B2, B6 en D, foliumzuur, Q10 en hyaluronzuur. Vooral vitamine C en collageen kunnen niet zonder elkaar: je huid heeft vitamine C nodig voor een gezonde collageenaanmaak. Zonder vitamine C kunnen de collageenpeptiden niet goed worden opgebouwd in het bindweefsel. In Muu'Muu vindt je 1000 mg vitamine C, een superhoge dosering. Ook hyaluronzuur is een echte mooimaker. Deze huideigen stof laat de huid beter vocht vasthouden, wat voor een goed gehydrateerde huid zorgt. Andere star-ingrediënten zijn zink (ondersteunen bij acne en eczeem), biotine (tegen roodheid en schilfering, onmisbaar voor sterk haar) en Q10 (beschermt tegen vrije radicalen).

Muu'Muu Collageen bij gewrichtspijn en spierspanning

Niet alleen je huid, haar en nagels hebben baat bij collageenpoeder. Heb je vaak gewrichtspijn en krampen? Grote kans dat collageenpoeder de klachten doet afnemen. In Muu'Muu Collageen Actief + Anti age combineren we collageen met magnesium en glucosamine, voor een soepele werking van je gewrichten, een gezonde opbouw van kraakbeencellen en een ontspannende werking. Magnesium heeft bovendien een energieke uitwerking op je huid – nog zo’n fijn voordeel van magnesium. Gebruik jij al collageenpoeder? Wat zijn jouw ervaringen? Wij vinden het erg leuk als je jouw ervaring wilt delen met ons! Mail ons naar info@muumuu.nl

Terug naar blog